Két ember halálát okozta a figyelmetlen sofőr Dombóvárnál

A Szekszárdi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy győri nő ellen, aki két ember halálát eredményező közlekedési balesetet okozott Dombóvár közelében.

A vádirati tényállás szerint a nő a 61-es számú főúton, Tamási felől Dombóvár irányába közlekedett az általa vezetett személygépkocsival, amelyben rajta kívül még a férje utazott. A nő az emelkedő útszakaszon, egy hosszan elnyúló, jobbra ívelő útkanyarulatban a figyelmetlensége miatt átlépte a záróvonalat, és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan nekiütközött egy szabályosan közlekedő autónak.

A baleset következtében a vétlen jármű vezetője és utasa a helyszínen életüket vesztették, a vádlott és férje pedig súlyosan megsérültek, annak ellenére, hogy valamennyien használták a biztonsági övüket.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, közúti járművezetéstől eltiltás, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Dombóvári Járásbíróságnál. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !