Készenléti rendőrök találták meg a hetek óta keresett 14 éves budapesti fiút

A kórházból több mint két hete megszökött tinédzserre az egyik fővárosi pályaudvaron találtak rá a KR-es járőrök osztrák és német kollégáikkal közös szolgálatuk során.   

Ahogy az a sajtóban is több helyen megjelent, november 6-án délután az egyik pesti kórházból megszökött egy 14 éves fiú. A fővárosban szolgálatot teljesítő rendőrök a körözés kiadása óta folyamatosan kiemelten kezelték az eltűnési ügyet, és azon voltak, hogy minél előbb megtalálhassák. A Készenléti Rendőrség (KR) Mélységi Ellenőrzési Osztályának munkatársai november 23-án nemzetközi idegenrendészeti akció keretében a fővárosban járőröztek osztrák és német kollégáikkal közösen. 

A Nyugati pályaudvart ellenőrizték éppen, amikor feltűnt nekik egy zavartan viselkedő tinédzser. Amikor igazoltatták, kiderült, hogy ő a több mint két hete keresett fiú. Az egyik budapesti kórház pszichiátriájáról szökött meg, vélhetően öngyilkossági szándékkal. A rendőrök kérdéseire most sem tagadta, hogy véget akar vetni életének. Így bevitték a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányságára, ahova mentőt kértek hozzá. Ők szállították kórházba. A gyors együttműködésnek köszönhetően így sikerült megelőzni a tragédiát.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !