Keményen neki ment Orbán Viktornak Matolcsy György

Az Index vette észre Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke legújabb könyvének – mely a Magyar jövőkép és stratégia 2010–2030 címet viseli – bevezetésének erős kritikai részeit.

A jegybankelnök „nem mérhetőnek”, „délibábnak tűnőnek” és megtévesztőnek nevez bizonyos jövőképeket, Orbán Viktort név szerint említve: "A miniszterelnök időnként felvet egy új célt, jövőképet, de ezek nem mérhetőek, vagy délibábnak tűnnek, vagy finoman szólva is megtévesztőek."

Úgy látja, hogy „a kritikusan és önállóan gondolkodó magyarok” helyeslik nézeteit, míg „a kormányzó politikai elit, főként a Miniszterelnök köréből” képviseli az ellenérzéssel bírók táborát. Míg az első vélemény látja és bevallja a kormányzati hibákat, a második minden jobbító kritikában árulást szimatol, és tévedhetetlennek látja a miniszterelnököt.

Az RTL szerint Matolcsy  hozzátette, hogy a kritikai gondolkodás hiánya vezetett oda, hogy nem állunk nyerésre a 2020-as évtizedben, ha pedig így folytatjuk, akkor 2030-ra az Európai Unió leggyengébb öt tagállama között találjuk majd magunkat. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !