Kamionnal lopott öt férfi, több tízmillió forint értékben vittel el munkagépeket egy lajosmizsei telephelyről

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy nagykovácsi vállalkozó Lajosmizsén bérelt raktárhelyiséget építőiparban használt munkagépeinek. Volt közöttük több lapvibrátor, döngölőgépek, betonsimítók, betonkalapácsok, földfúrók, homokszóró, vibrációs úthengerek és aggregátorok. A cégvezető ritkán járt a raktárban, gépeit biztonságban tudta, ezért döbbent meg, amikor a telephely tulajdonosa arról értesítette, hogy az értékeinek lába kélt.

A nagyobb méretű eszközöket bármivel nem lehetett elvinni, ezért a nyomozóktól speciális gondolkodást igényelt a furcsa bűneset megoldása. Mivel a szokásosnál jóval nagyobb eszközre volt szükség a többtonnányi gépek mozgatásához, elszállításához, a térfigyelő és a biztonsági kamerákon személykocsik helyett gyanús teherautókat próbáltak kiszúrni. Kiderült, hogy egy alkalmi bűnbanda áll a lopás hátterében. A Pest vármegyei férfiak ismerték a terepet, és álkulcs segítségével jutottak be a raktárba; az elszállításhoz egyikük kamionját használták. A munkagépeket targoncával rakodták fel a kamionra, majd mindent átvittek egy másik telephelyre. A jól megszervezett akcióban egy személyautó is részt vett: az abban ülők előfutóként biztosították a megpakolt szerelvény szabad útját.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók a bűnténnyel összefüggésben három monori és két üllői férfit hallgattak ki, közülük három gyanúsítottat őrizetbe vettek. Mindannyiukat jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével gyanúsítják. A bűnelkövetőknél tartott kutatások során az eltűnt 65 gépből 47 előkerült, ezeket a tulajdonos visszakapta. A vagyon-visszaszerzés érdekében egy ingatlant is zár alá vettek.

A bűntársak jelenleg már szabadlábon védekezhetnek, és ügyükben a nyomozás befejeződött. A vármegyei bűnügyi osztály munkatársai mindannyiuk ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !