Játékpénzzel akart fizetni a dohányboltban egy férfi Kiskunhalason, a pénztáros azonnal értesítette a rendőröket

Egy kiskunhalasi férfi játékpénzzel vásárolt volna a trafikban, azonban az eladó résen volt, és kiszúrta a hamis bankókat. A rendőrök a férfit tanúként hallgatták ki, ugyanis egyik barátjától kapta az igazinak vélt pénzt - olvasható a Zsaru Magazinban.

Kiskunhalason egy férfi hamis 50 euróssal akart fizetni, azonban a dohánybolt pénztárosa észrevette, és azonnal értesítette a rendőröket. A járőrök a helyszínen hallgatták ki a meglepett vevőt, aki elmondta, hogy egyik ismerősétől, P. Zsolttól (43) kapta a bankjegyet, és ő kérte meg arra, hogy vegyen neki dohánytermékeket. Azonban arról nem volt tudomása, hogy a pénz nem igazi.

"Ezeket a kellékpénzeket bárki megvásárolhatja az interneten néhány száz forintért. Filmforgatáshoz vagy társasjátékoknál szokták használni" – magyarázta Nagy János alezredes, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. "Ha valaki birtokolja, még nem követ el bűncselekményt, de ha megpróbál vásárolni vele, akkor már pénzhamisítás bűntettét követi el. A kollégák otthonában keresték fel P. Zsoltot, aki elismerte, hogy ő adta a játékpénzt az ismerősének, hogy vásároljon belőle, valamint további hamis 50 eurós bankjegyek is előkerültek a lakásában. P. Zsolt megnevezte azt az embert, akitől ő kapta az 50 eurósokat. Kihallgattuk azt a férfit is, aki elismerte, hogy átadott P. Zsoltnak a pénzből, de hozzátette, nem azért, hogy a másik vásárlásra használja, hanem mert megtetszett neki, és elkérte tőle." - folytatta.

"Nem a megvezetett férfi volt azonban az egyetlen, aki ilyen pénzzel próbált vásárolni. Néhány nappal korábban szintén ugyanannál az alkalmazottnál fizettek egy hasonló 50 euróssal, de akkor csak később vette észre, hogy hamis pénzt kapott" – tette hozzá Lázár Ferenc Péter főtörzsőrmester, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozója. "Az elkövető kiléte jelenleg még nem ismert, jelenleg is keressük. Tudomásunk szerint több ilyen 50 euróst rendeltek az interneten, azt még nem lehet tudni, milyen célból. Eddig csak két  olyan eset jutott a  tudomásunkra, amikor ilyennel fizettek." - mondta.

P. Zsoltot pénzhamisítás bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki, jelenleg szabadlábon védekezik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !