Ittasan lövöldözött egy férfi Budapesten

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki az édesapja halála után hátrahagyott fegyver- és lőszer gyűjteményt nem jelentette be a hatóságok felé, azokat engedély nélkül megtartotta, majd az egyik pisztollyal ittas és bódult állapotban lövöldözni kezdett Erzsébetvárosban.

A vádirat szerint a vádlott édesapja lőfegyvereket, lőszereket, illetve különböző közelharci fegyvereket gyűjtött. A gyűjteményébe több pisztoly, sörétes puska, géppisztoly, több mint 1000 db lőszer és további 1000 db lőszerelem is tartozott. Az apának - aki bár rendelkezett bizonyos sportlövészeti célú lőfegyverek tartásához szükséges engedéllyel - ezeknek a lőfegyvereknek és lőszereknek a tartására nem volt engedélye. Az illegálisan tartott fegyvereket és lőszereket a férfi abban a XIX. kerületi házban tartotta, ahol családjával, köztük fiával, a vádlottal élt.

Édesapja halálát követően, a vádlott tudomást szerzett a fegyver- és lőszer gyűjteményről, amelyek tartására ő maga sem rendelkezett engedéllyel, ennek ellenére a hatóságokat nem értesítette, valamint azokat az akkor még folyamatban volt hagyatéki eljárásban sem jelentette be.

A vádlott az ominózus estén alkoholt és kábítószert is fogyasztott, majd a fegyverek közül magához vette az egyik pisztolyt, valamint 19 darab hozzá tartozó lőszert, és elindult a belvárosba. Pár órával később, már másnap hajnalban a vádlott a VII. kerület, Kertész utcában ittas és bódult állapotban elővette a pisztolyt, majd azzal egyszer a levegőbe, egyszer pedig a földre célozva lövéseket adott le. Ezután továbbment, közben a tárat a fegyverből kivette, majd egy söröző előtt, az ott tartózkodók közelében a fegyvert a levegőbe emelte és többször megpróbálta elsütni, de azzal már nem tudott lövéseket leadni.

A történtek után két szemtanú értesítette a rendőrséget, majd követni kezdte a vádlottat, aki ezt észlelte, ezért - a már töltetlen fegyverrel - az egyikük irányába lőtt. A szemtanú ennek ellenére tovább követte őt, ezért a vádlott szóváltásba került vele, majd célzottan ráfogva a fegyvert kergetni kezdte.

Az időközben kiérkező rendőröket észlelve, a vádlott a pisztolyt egy szemetesbe dobta, amit azonban a rendőrök megtaláltak, és azt a vádlott ruházatában maradt lőszerekkel együtt lefoglalták. Elfogását követően a nyomozók a férfi lakóhelyén is kutatást tartottak, amelynek során a gyűjteménybe tartozó többi lőfegyvert és lőszert is megtalálták.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. Az ügyben a bíróság előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott nem tett nyilatkozatot és tárgyalás tartását kérte, ezért a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !