Idős asszonyt próbált kirabolni otthonában egy középkorú nő Tiszaroffon

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 60 éves nőnek a büntetőügye, aki otthonában próbált meg kirabolni egy 85 éves, időskori mozgásszervi betegségben szenvedő asszonyt Tiszaroffon. 

Ismerte, és tudta, hogy a pénzét az ágyában, a párnája alatt tartja, ezért kész tervvel érkezett a házhoz. Bement a csukott, de be nem zárt kertkapun, majd bekopogott a bejárati ajtón. Mikor az idős, járóbottal közlekedő asszony ajtót nyitott, ellökte, elvette az alumínium botját és fejbe vágta vele. Ezután az ágyához sietett, és a párnája alatt kutatott, de nem talált semmit, majd miután megtudta, hogy az asszony fia a szomszéd szobában alszik, zsákmány nélkül elmenekült. Az idős asszony 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.  

A Szolnoki Járási Ügyészség emelt vádat az ügyben. A vádlott, aki a nyomozás során beismerő vallomást tett, a bíróság előtt már tagadta a bűnösségét. A Szolnoki Járásbíróság ezért 3 tárgyalást tartott, majd az utolsón ítéletet hozott. 

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletében és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek az asszonyt, amiért 5 év 10 hónap fegyházra ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyektől. 

A vádlott továbbra is tagadta a bűnösségét, mely nyilatkozatát felmentésre irányuló fellebbezésnek tekintette a másodfokú bíróság. Az ügyészség pedig kevesellte a büntetést, és a vádlott terhére, a vele szemben kiszabott szabadságvesztés és a vele szemben alkalmazott közügyektől eltiltás tartamának lényeges felemelése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2023. november 10-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét a büntetés tekintetében helybenhagyta. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !