Hátba szúrta a fiával pofozkodó és anyázó részeges férjét egy háromgyermekes anya Baktalórántházán

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban azzal a vádlottal szemben, aki 2023 februárjában megszúrta a férjét.

Az ítélet tényállása szerint a vádlott Baktalórántházán élt három gyermekével és az alkoholizáló életmódot folytató férjével.

2023. február 15-én délután az ittas állapotban lévő férfi ismét szidalmazta feleségét és annak elhunyt édesanyját, mely miatt az asszony meg akarta ütni a férjét, aki erre megfogta a csuklóját. A szobában lévő egyik gyermek ekkor az édesanyja segítségére sietett, két kézzel mellkason lökte az édesapját, majd ezt követően apa és fia pofozkodni kezdtek. Közben a férfi folyamatosan tovább szidalmazta a feleségét és annak anyját, amitől a vádlott dühbe jött, felkapott egy kést a mosogató mellől, és azzal egy alkalommal, nagy erővel hátba szúrta a férjét.

A cselekményt követően a vádlott megijedt, a kést eldobta, fia pedig azonnal értesítette a mentőket.

A sértett a szúrás következtében nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádlott az előkészítő ülésen bűnösséget beismerő nyilatkozatot tett, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően egy év hat hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, s ezen időtartamra elrendelte a pártfogó felügyeletét. 

Az ítélet az előkészítő ülésen jogerőssé vált.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !