Hátba szúrt egy gyermeket egy 12 éves fiú Hajdúhadházon

Jogerősen négy év javítóintézeti nevelésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a fiatalkorú vádlottat, aki hátba szúrt egy gyermekkorú fiút Hajdúhadházon - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek - közölte Dobó Dénes.

A bíróság tényállás szerint három kiskorú fiú sétált hazafelé az iskolából Hajdúhadházon. Velük szemben közlekedett kerékpárral a fiatalkorú vádlott, aki odaszólt a sértettnek, majd azzal fenyegette, hogy megveri, megöli.

Ezután az akkor 12 év és féléves vádlott továbbhajtott, de az egyik utca kereszteződésében ismét odament hozzájuk, kerékpárjáról leszállva odalépett a kiskorú sértetthez, akit ököllel hasba ütött. Szóváltás, majd dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a sértett is visszaütött, védekezett, majd a barátai felszólítására megfordult és mindhárman elindultak a lakásuk felé.

Ekkor a vádlott a nála lévő 40 milliméter pengehosszúságú hegyes késsel kétszer közepes erővel hátba szúrta a sértettet. A társak észrevették, hogy a sértett vérzik, ezért gyorsan hazakísérték.

A bal oldali szúrt sebbe beletört a kés pengéje, amit az orvosok műtéti úton távolították el. A sértett sérülése nyolc napon belül gyógyult.

Az ítélet nem emelkedett azonnal jogerőre, az ügyészség a döntést tudomásul vette, míg a vádlott, a törvényes képviselője és a védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére. A határidő letelte előtt a bíróság döntését a vádlott, a törvényes képviselője és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett - ismertette a szóvivő.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !