Három magyar is felkerült az Europol legkeresettebb bűnözőinek listájára

Három magyar is felkerült az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezetének a legkeresettebb európai bűnözőket rögzítő, pénteken közzétett listájára - vette észre a 24.hu.

Üregi Péter

Az ajkai születésű Üregi Péter ellen már hét elfogatóparancsot is kiadtak idehaza droggal kapcsolatos bűncselekmények és fogolyszökés miatt. Az Europol jelentős mennyiségű kábítószer-csempészet miatt szeretné már nagyon megtalálni. Tavaly októberben két marihuána ültetvényt kutattak fel a magyar hatóságok két különböző helyen Győr térségében, a banda öt tagját elfogták és letartóztatták.A banda vezetőjeként azonosított Üregi azonban meg tudott lépni a hatóságok elől, és azóta is szökésben van. Az Europol szerint fegyvere van, és veszélyes.

Csikós András

A kecskeméti születésű Csikós Andrást, és a harmadik legkeresettebb magyar bűnözőt, Bagaméri Tamást szintén kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt keresik. Ráadásul ők ugyanabban a balhéban is voltak benne. Csikóssal kapcsolatban azt írták, hogy kapcsolatba hozható azzal a bűnszervezettel, amelyik marihuánaültetvényeket telepített Kecskemét és Kecel környéki ingatlanokon.  A 2021. áprilisi összehangolt akcióban 100 kiló kábítószert foglaltak le, ami körülbelül 250 millió forintba kerül a feketepiacon. 

Bagaméri Tamás

A beltéri ültetvényeket távirányítású öntözőrendszerrel, világítással és szellőzőrendszerrel látták el. A termeléshez szükséges magas villamosenergia-fogyasztás elfedésére pedig nagy értékű ipari generátorokat használtak. Bagamérival kapcsolatban megjegyzik még, hogy a budapesti születésű férfi az ültetvények építési és művelési tevékenységében vett részt, és az üzemnek a felállítása 300 millió forintba került.  .

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !