Felújítás ürügyével jutott be a tolvaj páros egy budapesti lakásba, munka helyett 13 millió forint értékben vittek el órákat

A kőbányai rendőrök elfogták azt a párost, amely felújítás ürügyével jutott be egy férfi lakásába, azonban munka helyett – könnyű pénzszerzést remélve – 13 millió forint értékben vittek el órákat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen elkövetők ellen, akik a gyanú szerint kőművesmunkára hivatkozva mentek be egy lakásba, és onnan órákat vittek el.

A későbbi sértett 2023. október elején Kőbányán, az utcán kezdett társalogni egy férfival, akinek elmondta, hogy fel szeretné újítani belvárosi lakását. Az újdonsült ismerős egy nővel és egy másik férfival október 27-én elmentek a lakásba a munka elvégzése ürügyén. A renoválást végzők azonban nem kezdték el a felújítást, hanem az ingatlantulajdonossal beszélgetni és iszogatni kezdtek. A sértett a társalgás közben elaludt, amit a munkások kihasználtak, és 26 darab nagyértékű órát vittek el 13 millió forint értékben.

A fővárosi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, majd közülük kettőt október 29-én elfogtak. A lakóhelyükön tartott kutatáson három órát megtaláltak.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a sértettel korábban megismerkedő 37 éves R. Viktort és a 33 éves T. Gizellát kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az elkövetőket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Harmadik társukat keresik, azonosítása folyamatban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !