Építkezés közben robbant ki a vita, életveszélyes sérülés lett a vége

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben az ügyészség a terhelteket életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. 

A vádirat szerint a három terhelt együtt dolgozott egy házfelújításon a két sértettel, egy apával és annak fiával. A terheltek testvérek.

Egyik közös munkájuk során az első- és másodrendű vádlott deszkalapokat adogatott az egy emelettel lejjebb lévő sértetteknek, akik a fadarabokat továbbadták az egy szinttel alattuk dolgozó másodrendű vádlottnak. Az egyik sértett instabilnak érezte a lába alatt lévő padlólapot, ezért a deszkalapokat úgy adta tovább a másodrendű vádlottnak, hogy annak több lépést meg kellett tennie ahhoz, hogy átvegye a lapokat. Ezt a terhelt sérelmezte és veréssel fenyegette meg a sértettet, majd a nadrágjában lévő késéért nyúlt. 

A vitába a másik két terhelt is bekapcsolódott: a másod- és harmadrendű vádlott közösen ütlegelni kezdte a fiatalabb sértettet, akit a terheltek még a földre kerülése után is tovább bántalmaztak. Időközben az elsőrendű terhelt egy téglával fejbe verte az idősebb sértettet, akit a harmadrendű is fejen ütött, illetve fejen taposott. A másodrendű vádlott eközben ezen sértett további bántalmazására biztatta társát, majd elővette a nála lévő kést és a fiatalabb sértett felé tartotta azt. Végül a harmadrendű vádlott egy kalapácsot adott a másodrendűnek, aki az eszközt a sértettek felé hajította. Amikor egy ismeretlen munkás a terheltekre kiabált, akkor azok elhagyták a helyszínt. A fiatalabb sértett 8 napon belül, míg édesapja 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a fejét ért nagy erejű ütés és az ütés eszköze miatt az életveszélyes sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt nála.

Az előkészítő ülésen a terheltek nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról, ezért az előterjesztett bizonyítási indítványok elhangzását követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. 

Az eljárás 2024. február 21-én a vádlottak kihallgatásával folytatódik. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !