Egy tucat építkezésről lopott két hajdúsámsoni férfi

A gyanúsítottak Debrecenben és környékén az éj leple alatt járták az építkezéseket. A bűnügyesek befejezték a nyomozást.

A szomszédok tettek bejelentést a rendőrségre arról, hogy a velük szemközti építkezésen megjelent két férfi egy teherautóval és sietve pakolni kezdtek cementeszsákokat a raktérbe. A két idegen a rendőröket meglátva azonnal futásnak eredt, de messzire nem jutottak, elfogták őket.

A nyomozók hamar rájöttek, hogy nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, ami a számlájukra írható. Az elfogásukat megelőző hónapokban összesen 11 építkezésre törtek be Debrecenben és környékén. Vittek mindent, amit csak tudtak, cementet, dübeleket, szerszámokat, gépeket. Az is kiderült, hogy a pallagi esetnél hátrahagyott kisteherautó nem az övék volt. Napokkal korábban egy debreceni telephelyről kötötték el, három építkezést megjártak vele, majd visszaparkoltak, mintha mi sem történt volna. Másnap este gázolajat csapoltak le egy kamionból, megtankolták a teherautót és Pallagnak vették az irányt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 12 rendbeli lopás és jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozott a két hajdúsámsoni lakossal szemben. Kihallgatásukat követően a nyomozók őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte a 25 éves férfi letartóztatását, 18 éves társa szabadlábon védekezhet. A bűnügyesek kutatást tartottak a gyanúsítottaknál és tucatnyi szerszámgépet, valamint építőanyagot találtak, és foglaltak le tőlük. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !