Egy telefonért és 3000 forintért raboltak ki egy férfit Lajosmizsén (videó)

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki előbb pénzt követelt a sértettől, majd miután ennek az áldozata nem tett eleget, súlyosan bántalmazta őt és elvette az értékeit.

A vádirat szerint a büntetett előéletű, lajosmizsei férfi – az ügy vádlottja – késő délutáni órákban egy lajosmizsei üzlet előtt pénzt követelt egy fiatal férfitól – az ügy sértettjétől –,aki ennek nem tett eleget. Emiatt a két férfi között szóváltás alakult ki. Ezután az elkövető a mellkasán és az állcsontján is megütötte a sértettet, aki az ütésektől az út menti árokba esett. Itt a vádlott a földre szorította és tovább ütötte a sértettet, azért, hogy az értékeit megszerezze. A férfi végül elvette a sértett válltáskáját, amiben 3000 forint készpénze és a mobiltelefonja volt.

A vádlott a rablás során olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elkövetőnek felelnie kell továbbá egy 2022 júliusában történt testi sértés miatt is. Ekkor egy közös italozás során alakult ki szóváltás a vádlott és az ügy másik sértettje között, amely tettlegességig fajult. Ennek során a férfi több alkalommal is megütötte és megrúgta a sértettet, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével, valamint 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !