Egy emberrablási ügy utolsó tagját is elfogták a monori rendőrök

Nemcsak rendőrségi elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 46 éves férfi ellen, akit a monori körzeti megbízottak fogtak el egy albertirsai címen - közölte Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A település nem tartozik a körzetükhöz, ám nem hezitáltak, amikor lehetséges tartózkodási helyéről információt szereztek - még pirkadat előtt elindultak.

L. Józsefet bilincselve állították elő, így törölhető vált a Budapest Környéki Törvényszék emberkereskedelem miatt kibocsátott elfogatóparancsa is.

A Pest vármegyei vizsgálók egy másfél hónappal ezelőtt, zsarolás gyanújával kezdődött büntetőeljárást vettek át, majd átminősítették emberrablássá. A gyanú szerint ugyanis K. Gyula, V. Titusz és L. József egy monorierdei házban veréssel és fenyegetéssel próbált behajtani egy vélt tartozást. Állítólagos adósukat egész éjszaka terrorizálták, szurkálással, feldarabolással fenyegették, miközben késsel és sniccerrel hadonásztak. Csak másnap reggel engedték el áldozatukat azzal a feltétellel, hogy délig megadja a követelt pénzt. Búcsúzóul azzal nyomatékosították követelésüket, hogy megfenyegették, elássák, ha nem teljesít.

K. Gyulát fogták el először a rendőrök, ő több, mint egy hónapja letartóztatásban van. 43 éves társát - tekintettel arra, hogy felmerült, fegyvere van - a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei bilincselték október közepén. A napokban pedig a monori körzeti megbízottak állították elő a csapat utolsó, még szökésben lévő tagját, L. Józsefet.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja a további eljárást, egyben kezdeményezték L. József letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !