DK: másfél évet is várhatnak a magyar szívbetegek egy kardiológiai vizsgálatra

Fizetős magánorvosokhoz tereli az Orbán-kormány a szívbetegeket, ezért kell másfél évet várni kardiológiai vizsgálatokra - jelentette ki a DK egészségügyi szakpolitikusa.

Dr. László Imre szerint másfél évet is várhatnak a magyar szívbetegek egy kardiológiai vizsgálatra, vagyis az állami egészségügy válsága már magyarok tízezreinek életét fenyegeti. "Az orbáni megszorítások miatt a kórházakban már egy rutin epekő-műtétre is akár öt évet várhatunk." - tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány fizetős magánorvosokhoz és magánkórházakba akarja terelni a magyar betegeket, ezért szándékosan hagyja tönkre menni az állami egészségügyet. 

"Orbán milliárdos elitjének óriási üzlet a magán-egészségügy, ezért őket nem érdekli, hogy a gürcölő millióknak nincs pénze magánorvosi ellátásra. Ezért hagyják el a pályát tömegesen az alulfizetett szakorvosok és egészségügyi szakdolgozók. Ezért annyira hosszúak a szakorvosi és kórházi várólisták, hogy már a betegek élete is veszélybe került. A fővárosi Szent Imre kórház egykori főigazgatójaként tisztában vagyok vele, hogy az államnak minden elérhető forrásával a kórházak mögött kell állnia a biztonságos betegellátás érdekében. Ezért csak a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata mentheti meg az egészségügyet a kormányváltás után. Fizetős magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk." - mondta Dr. László Imre. (OS)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !