Csirkefarmján cannabistermesztéssel akarta áthidalni vállalkozása nehéz időszakát egy budapesti férfi

Csirkefarmján cannabistermesztéssel akarta áthidalni vállalkozása nehéz időszakát egy budapesti férfi, akire lakossági bejelentést követően figyeltek fel bicskei nyomozók. Nagyot néztek, amikor a baromfiistállóba beléptek - írta a Zsaru Magazin.

"Adatgyűjtő tevékenységünk révén jutott a tudomásunkra, hogy cannabist termeszthetnek Mány határában, az egykori hulladéklerakó mögötti csirkefarm hangárszerű főépületében, és meg is kezdtük a nyomozást, de akkor még semmi sem árulkodott arról, hogy ott indiaikender-kertészet üzemelne. Abból indultunk ki, hogy amennyiben a bejelentőt nem tréfálta meg az orra, valószínűleg pont a szüretelés alatti szellőztetés szagára figyelhetett fel. Az aprólékos elemző-felderítő munka információit és következtetéseit igazolta a tulajdonos viselkedése, aki nyilván nem azért zárkózott be hosszabb időszakokra a hangárba, hogy a tyúkketreceket takarítsa, és ahogy teltek-múltak a hetek, hónapok, erősödött a gyanú, hogy a budapesti férfi illegális tevékenységet folytat Mány határában, amit akkor már érezni is lehetett." - idézte fel az ügy alaphelyzetét Lakatos Róbert százados, a Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A rendőrök a rajtaütés során szó szerint nagyot néztek.

"Láttam már jó pár cannabisültetvényt, és rajtaütésekben is részt vettem, de egyetlen kutatás során ilyen nagy mennyiséggel még nem találkoztam" – folytatta az osztályvezető, arra utalva, hogy a fűfarm melléképületében lévő hűtőládából 8 kilogramm bezacskózott kábítószer került elő, a tágas baromfihangárban pedig 550 cannabistövet és 105 szárcsonkot foglaltak le. "Ezt a bőséget a gyanúsított a helyszíni nyilatkozatában azzal magyarázta, hogy az első szüretből származó 8 kg-ot a második betakarítás várhatóan hasonló mennyiségével együtt tervezte volna értékesíteni. Azt mondta, az infláció miatt anyagi nehézségekkel kellett szembenéznie, és azt találta ki, hogy egy időre átáll cannabistermelésre, és ennek a hozamából felfejleszti a vállalkozását, és duplázza meg a tojástermelést. A szellőztető- és klímaberendezéseket internetes áruházakból rendelte, akárcsak a növénytermesztő lámpákat, de botanikai ismereteit is a világhálón keresztül sajátította el." - tette hozzá.

A jelentős mennyiség okán G. Jakab (51) budapesti lakossal szemben a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztály munkatársai folytatják le az eljárást kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !