Betontéglával támadt a bérbeadójára egy férfi Budapesten, majdnem megölte

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy betontéglával támadt a bérbeadójára és majdnem megölte.

A vádirat szerint a 62 éves férfi egy másik férfitől bérelt egy komfort nélküli melléképületet egy XV. kerületi családi ház udvarán. A bérlőt zavarni kezdte bérbeadója életmódja, közte az is, hogy rendszeresen nyitva hagyta a kert bejárati kapuját, így azt a bérlőnek kellett bezárnia. A férfi rendszeresen fizette a bérleti díjat, de nem mindig a megállapodásuk szerinti napon, ugyanis, ha a bérbeadó éppen ittas állapotban volt, akkor előfordult, hogy másnap már nem emlékezett a pénz átvételére. 2021. november 12-én pont emiatt a bérlő nem adta oda a pénzt, azt később tervezte. A bérbeadó 2021. november 13-án, este ittasan tért haza, majd bérlője lakrésze előtt megállva, a csak pokróccal takart bejáraton keresztül megkérdezte, hogy bent van-e a férfi, illetve kifizetné-e a bérleti díjat.

A bérlő ugyan igennel válaszolt, de ezután az ajtónyílást takaró pokróc lesúlyozására használt betontéglát felvette, kilépett, és a téglával bérbeadójára támadt, akit életének kioltásával fenyegetve életveszélyesen bántalmazni kezdett. Amikor a sértett a földre esett, az elkövető abbahagyta a támadást és segítséget hívott.

A bántalmazás következtében a sértett halála is bekövetkezhetett volna, ez részben a véletlen, részben a szakszerű orvosi ellátás miatt maradt el.

A Fővárosi Főügyészség a korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló bérlőt emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozza, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !