Azzal fenyegette meg a börtönből szabadult férfi a 13 éves kislányt, hogy ha nem mutatja meg a bugyiját, akkor megszurkálja őt

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben az ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletével és szemérem sértés bűntettével vádolja a terheltet. 

A vádirat szerint az előző büntetéséből napokkal korábban szabaduló férfi 2023. március 20-án a kora délutáni órákban felfigyelt az egyedül hazafelé sétáló, 13 éves kiskorú sértettre, akit hazáig követett. A vádlott a sértett után beszállt a társasház liftjébe, amelynek ajtaját az indulást követően felfeszítette azért, hogy a felvonó megálljon. A terhelt a kislány életkorát tudakolta, illetve még pár kérdést intézett hozzá, majd a már a kérdésektől is megrémült kislányt azzal fenyegette meg, hogy ha nem mutatja meg a bugyiját, akkor megszurkálja őt. A kiskorú sértettet a férfi tovább fenyegette és megragadta a torkát. Amikor a kislány félelmében kigombolta a nadrágját, a vádlott engedett a szorításán, amelyet a lány kihasznált és segítségért kiabált, valamint megnyomta a lift segélyhívó gombját. A felvonó ajtaja kinyílt a vádlott elmenekült a helyszínről.

A második vádpont szerint néhány perccel a fentieket követően a vádlott felfigyelt egy 12 éves kiskorú lányra, akit követni kezdett és bement utána egy társasházba. A vádlott azért, hogy nemi vágyát felkeltse, a kislányt maga elé engedte, majd hátulról a combjánál megfogta és megpróbálta felemelni őt, a kislánynak sikerült a fogásból kiszabadulni és felszaladt a lépcsőn, ahova a vádlott nem követte, hanem elmenekült. 

Az előkészítő ülésen az ügyészség képviselője indítványozta, hogy amennyiben a terhelt beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság 15 év fegyházbüntetésre ítélje azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott a bűnösségét nem ismerte be, ezért a büntetőeljárási törvényeknek megfelelően a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás a vádlott és tanúk kihallgatásával 2024. január 30-án folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !