Az utcán bántalmazott egy nőt egy férfi Budapesten (videó)

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfival szemben, aki tavaly novemberben, egyik este az utcán bántalmazta hölgyismerősét a VI. kerületben, majd tovább szidalmazta, folyamatosan követte őt, míg végül a rendőrök elfogták. A bíróság a férfival szemben nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A vádirat szerint a vádlott késő este, a VI. kerületben, a Kazinczy utcában, egy szóváltás során rátámadt a sértettre, ennek során megragadta a nőt a karjánál, majd többször ököllel megütötte és meg is rúgta őt. A vádlott ezután is folyamatosan szidalmazta a sértettet, miközben egészen egy VII. kerületi társasházig követte, ahol a rendőrök elfogták.

A bántalmazás következtében a sértett könnyű sérülések szenvedett, azonban a támadás módja és ereje alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta, és arra tett indítványt, hogy a bíróság vele szemben - tárgyalás mellőzésével - próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, büntetővégzésben, a vádlottal szemben 1 év 9 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A döntés nem jogerős.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !