Autót és quadot vásárolt a lopott pénzből, ítéletet hozott a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, lopás bűntette ügyében hozott ítéletet. 

A bíróság a vádlottat 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint rendelkezett a Bicskei Járásbíróság lopás és sikkasztás bűntette miatt 2019. május 17-én jogerős ítéletével kiszabott 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetés végrehajtásáról is. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az nem jogerős. 

A megállapított tényállás szerint az anyagi nehézségekkel küzdő vádlott 2021. szeptember 25-én az osztrák állampolgárságú sértettek tulajdonát képező tatabányai ház fürdőszobai ablakát egy kővel betörte, és azon keresztül az épületbe bemászott.  

A vádlott a ház gardróbszobájában lévő páncélszekrényt a szobában található kulccsal kinyitotta, az ott talált készpénzt elvette, továbbá a ház különböző helyiségeiből magához vett egy kismotort, légpuskát, lőszert, fejszét, valamint egyéb tárgyakat, majd a helyszínről távozott. A bűncselekmény elkövetési értéke több mint tízmillió forint. A vádlott a készpénz egy részéből egy személygépkocsit és egy quadot vásárolt, a fennmaradó részből a tartozásait rendezte.  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !