Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy vadász ellen, aki macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a vadásszal szemben, aki macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről.

A vádirat szerint a 27 éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződés alapján vadászott a területen és az esti órákban a vadászlesen tartózkodott. Az elkövető azonban vad helyett indokolatlanul egy, a közeli háznál élő macskát lőtt meg, melynek következtében az egyéves fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört és a szövetek is súlyosan sérültek.

Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, melynél fogva a cica egész életében sántítani fog.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a férfi vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !