Adománygyűjtő perselyt lopott apa és fia Budapesten

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik állatvédők által gyűjtött adománypénzt loptak el egy XV. kerületi bevásárlóközpontban. Az ügyészség a többszörös visszaeső elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat szerint a vádlottak - egy többszörösön büntetett férfi és annak szintén büntetett fia - egy XV. kerületi bevásárlóközpontban tartózkodtak, ahol az egyik stand pultján észrevettek egy adománygyűjtő perselyt. A vádlottak vártak egy keveset, majd amikor az eladó egy vevővel foglalkozott, odaléptek a pulthoz, az idősebbik férfi kinyitotta a hátitáskáját, a fia pedig az állatvédő alapítvány adománygyűjtő perselyét a táskába tette. A vádlottak ezután sietve elhagyták az áruházat, majd villamosra szálltak, ahol a kulcsra zárt perselyt felfeszítették, és az abban lévő csaknem 12 000 forint készpénzt zsebre tették. A vádlottak ezután a feltört perselyt egy XIV. kerületi buszmegállónál hátrahagyták.

A vádlottakat a rendőrök még aznap elfogták, és az elvitt készpénzt tőlük lefoglalták.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a két férfit, mint többszörös visszaesőket, lopás vétségével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !