A saját munkahelyükről loptak sertéseket

A balmazújvárosi rendőrök hat alkalmazottat gyanúsítottként hallgattak ki, az állatokat pedig megtalálták és visszaadták a gazdaságnak.

Egy Tiszacsege térségében található telep képviselője tett bejelentést arról, hogy eltűnt tőlük öt sertés.

A rendőrök már a helyszínen megpróbáltak minél több információt beszerezni, és hamar rájöttek, hogy ott dolgozók is részt vehettek a bűncselekmény elkövetésében.

Mint kiderült, a cég egyik alkalmazottja volt az értelmi szerző. Keresett egy vevőt, akit a telephelyre hívott a megbeszélt időpontra, majd szólt öt kollégájának, hogy segítsenek az állatokat felterelni a szállítóra. Munkatársait arról is tájékoztatta, hogy erről az üzletről a vezetőség nem tud, azonban biztosította őket arról, hogy mindenki megkapja a fizetséget a közreműködésért. A vevő megérkezésekor a hitelesség és a pontos elszámolás miatt mind az öt malacot lemérték, majd sorra felterelték az utánfutóra.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 47 éves férfi részletes beismerő vallomást tett, elmondása szerint a fizetésüket akarta kicsit kiegészíteni. A rendőrök az állatokat megtalálták és visszaadták a gazdaság tulajdonosának. Az ötletgazdával és társaival szemben lopás vétség miatt folytatott nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !