A brit hatóságok szállították haza a pápai körözött férfit, szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt volt érvényben elfogatóparancs ellene

A brit hatóságok repülőgéppel szállítottak haza egy több mint 2 éve ismeretlen helyen tartózkodó, 36 éves körözött pápai férfit. Pár nappal ezelőtt a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ jelezte a Pápai Rendőrkapitányság felé, hogy a 2021-ben kiadott európai elfogatóparancs alapján elfogták a körözött személyt, és át kívánják adni a magyar hatóságoknak - közölte a rendőrség.

A férfi még 2020 augusztusában ismerkedett meg egy 18 éves lánnyal, akit Pápán egy családi házban fogvatartott, több alkalommal megütötte, és akarata ellenére közösült vele. A bántalmazástól a lány zúzódásos sérüléseket szenvedett, szülei siettek a segítségére, és sikerült kimenekíteniük a házból. A tettes a szülőket is azzal fenyegette meg, hogy kiírtja a családot és rájuk gyújtja a házukat.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt a budapesti repülőtéren átvették, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. Személyi szabadság megsértése bűntett, szexuális erőszak bűntett, könnyű testi sértés vétség és zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellene.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !