Vádat emelt az ügyészség egy üzlettulajdonos ellen egy Józsefvárosban leszakadt galéria miatt

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal az üzlettulajdonossal szemben, aki a józsefvárosi kisboltja galériáját nehéz árukkal túlterhelte, ami ennek következtében leszakadt, és a balesetben egy ember meghalt - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlott 2002 óta üzemeltette a tulajdonában lévő VIII. kerületi élelmiszerüzletet, ami egy galériázott helyiségben működött.

A vádlott nem rendelkezett a galéria terhelhetőségére vonatkozó adatokkal, ennek ellenére azt raktárként használta.

Hozzátették, hogy 2021. december 28-án délelőtt a túlterhelt galéria végül leszakadt, és annak szerkezete, valamint a galérián tárolt tárgyak az üzletben tartózkodó alkalmazottra, valamint az akkor szintén az üzletben tartózkodó üzletkötőre zuhantak.

A balesetben az üzlet alkalmazottja könnyebben megsérült, az üzletkötő azonban a leszakadt törmelék alá szorult és a helyszínen életét vesztette - írták.

Hangsúlyozták, hogy a baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a munkavédelmi rendelkezéseket, ezen belül nem gondoskodott a megfelelő szerkezetű és szilárdságú galériaszint kialakításáról, illetve nem alakított ki megfelelő raktárt az üzletben tárolt áruk részére.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a tulajdonost halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozza - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !