Szentkirályi Alexandra: a kormány tovább bővíti a családtámogatásokat

A magyar kormány megőrzi, sőt tovább bővíti a családtámogatásokat, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, s hogy a gyermekvállalás ne anyagi kérdés legyen - közölte a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán.

A család a nemzet alapja, Magyarország kormánya pedig számos intézkedéssel segíti a családokat - jelentette ki Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán megosztott videóban, hozzáfűzve: a magyar családtámogatási rendszer Európában egyedülálló.

Hangsúlyozta, a háború okozta nehéz helyzetben nemcsak megvédik az intézkedéseket, hanem tovább is bővítik azokat. Támogatják a családokat már a fiatalok házasságkötésétől: igénybe vehetik az első házasok adókedvezményét, amely mintegy 337 ezer házaspárnak jelentett eddig segítséget - mondta a kormányszóvivő.

Hozzáfűzte, a házasságkötéssel jogosultak lesznek a fiatalok a babaváró támogatásra, amelyet már 225 ezer család vett igénybe. A babaváró 2024-től tízmillió forint helyett 11 milliós keretösszegre nő, az a cél, hogy a vágyott gyermekek minél előbb érkezhessenek a családba.

Sikeres volt a kistelepüléseken élők otthonteremtési támogatása, a falusi csok, amit 38 ezer család vett igénybe; 2024 januárjától jelentősen emelkednek a keretösszegek, egyes kategóriákban 50 százalékkal - folytatta a kormányszóvivő.

Kiemelte: a termékenységi arányszám 2021 végére 1,59-re nőtt, ezzel a teljes termékenységi arányszám Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül; 160 ezerrel több gyermek született meg a kormányzati politika eredményeként.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, továbbra is azért dolgoznak, hogy minél több család válhasson teljessé azzal, hogy megszülethetnek a vágyott gyermekek. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !