Sokba került a nemlétező autó

Több mint 4,5 millió forintot csalt ki egy fiatalember egy olyan autóra hivatkozással, mely sosem volt a tulajdonában. A Győri Járási Ügyészség minősített csalás miatt emelt vádat a 28 éves férfival szemben.

A vádirati tényállás szerint a férfi úgy ismerkedett meg a sértettel, hogy a sértett 2019-ben jelentős összegeket biztosított az elkövető családjának, illetőleg külföldi kórházi ügyintézéssel kapcsolatban is segítséget nyújtott nekik.

A fiatalember ezt követően azzal kereste meg a férfit, hogy rendezni szeretné családja tartozását. Ezzel kapcsolatban felajánlotta a sértettnek, hogy a tulajdonában lévő nagy értékű gépkocsi eladásával fog törleszteni, ha a sértett segít az autót a zálogból kiváltani.

A sértett a záloggal kapcsolatban 1 100 000 forintot bocsátott az elkövető rendelkezésére, majd 4500 eurót adott át az autó megjavítására. Ezt követően 600 000 forintot fizetett ki a fiatalembernek autópálya bírságra, 170 000 forintot defekt miatti javításra, 1050 eurót azért, hogy a jármű „számla ellenében legyen értékesíthető”, végül 716 000 forint készpénzt adott át azon jogcímen, hogy a járművet birtokló követeléskezelő „törlési igazolást” állítson ki az autóra.

A csalás sorozat tárgyát képező jármű valójában nem is létezett, így annak értékesítése sem állt az elkövető szándékában.

A vádlott mindösszesen 4 589 882 forint kárt okozott a sértettnek, mely nem térült meg.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !