Rendőrségi telephelyen álló autókat fosztogatott két férfi

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik rendőrségi telephelyen álló - hatósági eljárásokban elkobzott, illetve lefoglalt - járművekből akkumulátorokat és rádiós magnókat loptak el.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint az ügy két - munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező - kiskunhalasi vádlottja 2023 tavaszán nyilvános parkolókból autókat vontatott el, hogy szétszereljék és vashulladékként értékesítsék a járműveket.

A két férfi elhatározta, hogy azokat - a különböző hatósági eljárásokban lefoglalt - járműveket is kifosztja, amelyek a rendőrség kiskunhalasi, bekerített telephelyén parkoltak. Áprilisban két éjszaka alatt ezekből a gépkocsikból kiszedték - a jellemzően 10-25 ezer forint értékű - akkumulátorokat, az utastérből a rádiós magnókat, és a lopott holmit a fiatalabb vádlott tanyájára vitték. Egy külföldi autóból a 150 ezer forint értékű beltéri kijelzőt is elvitték.

A tolvajok az alkatrészeket vastelepen értékesítették, a rendőrségnek 440 ezer forint, a bíróságnak 65 ezer forint kárt okozva. A kiskunhalasi rendőrök a lopott holmi darabjai közül néhányat a vastelepen, illetve a fiatalabb vádlott ingatlanában lefoglalták, így a kár egy része megtérült.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiakat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !