Prostitúcióra kényszerítette állapotos élettársát egy 20 éves sarkadi férfi

A Békés Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem bűntette, súlyos testi sértés bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette, kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint lopás bűntette miatt emelt vádat egy 20 éves büntetett előéletű sarkadi férfi ellen, aki állapotos élettársát prostitúcióra kényszerítette, őt és gyermekeit rendszeresen bántalmazta, illetőleg a saját testvérét is meglopta.

A főügyészség azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a férfi 2020 végén az interneten ismerkedett meg a nővel, aki az előző kapcsolatából származó két kiskorú gyermekével, egy akkor 3 éves kislánnyal és egy 1,5 éves kisfiúval egy anyaotthonban élt.

Röviddel a megismerkedésük után a nő a gyermekeivel Sarkadra, a fiatal férfihoz költözött, aki a szüleivel élt.

A férfi önálló jövedelemmel nem rendelkezett. Kezdetben a nő gyermekei után kapott családi pótlékból és gyesből éltek, de rövid idő múlva a férfi a nőt - annak kiszolgáltatott helyzetét kihasználva - prostitúcióra kényszerítette.     

Az ügyészség szerint a férfi érzelmileg zsarolta a nőt azzal, hogy ha nem folytat prostitúciós tevékenységet, akkor nem lesz pénz élelemre és a gyermekeket el fogják venni tőle. Másrészt számtalan alkalommal megverte a nőt, amikor az fel akart hagyni a prostitúcióval, de akkor is, ha szerinte keveset keresett aznap.

A nő a terhelt fenyegető magatartása hatására 2021 márciusától 2021 októberéig végzett prostitúciós tevékenységet Békéscsabán, külterületi utak mellett, hetente legalább 3 napon, naponta 7-8 órán keresztül úgy, hogy közben állapotos volt a terhelttől. A közös gyermekük 2021 október végén született meg.  

A prostitúcióból származó bevételt - ami összesen legalább 2 millió 500 000 forint volt - a nőnek minden esetben át kellett adnia a férfinak, amit az részben a közös megélhetésükre fordított, abból vásároltak élelmiszert, a fennmaradó összeget pedig a férfi saját magára költötte, többek között kábítószert vett belőle.

A férfi nemcsak a nőt, de annak gyermekeit is rendszeresen bántalmazta: a karjánál fogva megrázta, ellökte, illetőleg több alkalommal minden ok nélkül, vagy azért, mert sírtak, megpofozta őket.

Ezen túlmenően a férfi rendszeresen kiabálva beszélt a gyermekekkel, akik annak is szemtanúi voltak, ahogy a terhelt az édesanyjukat bántalmazza.

A gyermekekben a férfi agresszív magatartása olyan félelmet váltott ki, hogy sok esetben már akkor sírva fakadtak, ha csak meglátták őt - írták.

A fiatal férfi 2021 november végén megjelent a lánytestvére sarkadi lakóházánál, a ház bezárt bejárati ajtaját benyomta, és bement a házba.

A férfi a házból különféle ruhaneműket, hangfalat, pelenkát és gázpalackot tulajdonított el mintegy 60 000 forint értékben - olvasható a közleményben.

A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy abból a törvény erejénél fogva feltételes szabadságra nem bocsátható; tiltsa el a közügyek gyakorlásától; 2 millió 500 000 forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, illetőleg végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné.

A főügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült csaknem 700 000 forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik - közölte a főügyészség.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !