Prostitúcióból hasznot húzó vádlottakat ítéltek felfüggesztett börtönbüntetésre Pécsen

Jogerősen két, illetve másfél év - négy, illetve három év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítéltek Pécsen egy nőt és egy férfit kerítés bűntette miatt.

A Pécsi Törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elsőrendű vádlott nő - egy, a koronavírus-járvány miatt a bűncselekmény idején zárva tartó pécsi bár üzemeltetője - elhatározta, hogy megélhetését prostituált nőismerőseinek kiközvetítésével biztosítja 2021 márciusától.

A nőnek férfi ismerőse, a korábban taxisofőrként dolgozó másodrendű vádlott segített azzal, hogy a prostituáltakat több alkalommal megadott címekre szállította. A járványhelyzet enyhülésével az elsőrendű vádlott újra kinyithatta bárját, ahol az éjszakánként szórakozni érkező férfiak 20-30 ezer forintért cserébe a bárban táncoló szexmunkásokkal bemehettek az épület irodahelyiségébe.

A nő - miután három prostituált ismerősének lakásbérleti szerződését felmondták - bevonta az ügybe a harmadrendű, férfi vádlottat, egy pécsi hotel ügyvezetőjét, aki beleegyezett kérésébe, miszerint több szobát fog nála bérelni, hogy a prostituáltak azokban folytathassák tevékenységüket. A férfi állandó jelleggel két szobát tartott fenn, szükség esetén pedig további szobákat is biztosított szobánként napi 10 ezer forintért.

A Pécsi Járásbíróság januárban a nőt - négyrendbeli folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés és ötrendbeli folytatólagosan elkövetett kerítés bűntette miatt - négy év próbaidőre felfüggesztve - két év börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte, ellene vagyonelkobzást rendelt el.

A nők szállításában segítő társát négyrendbeli folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés bűntette miatt - három év próbaidőre felfüggesztve - másfél év börtönre és pénzbüntetésre ítélték, míg a hotel ügyvezetője prostitúció elősegítése miatt szintén pénzbüntetést kapott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !