Novák Előd: növeli az ország terrorfenyegetettségét, hogy a magyar honvédek idegen háborúkban vesznek részt

Külföldön nemzetközi missziókban állomásozó magyar katonák hazavezénylését sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

Az izraeli határon szolgáló honvédjeink hazahozatalát kezdeményezzük, ahogy Irakban és Csádban sem lenne keresnivalójuk a magyar katonáknak; inkább az automata fegyverekkel ostromlott déli határunknál kellene szolgálniuk - fogalmazott a politikus, hozzátéve, növeli az ország terrorfenyegetettségét, "hogy a magyar honvédek idegen háborúkban vesznek részt".

A terrorizmus minden formáját elutasítjuk, mélyen elítéljük a fegyvertelen civilek lemészárlását; ilyet a hosszú évtizedek óta tartó izraeli-palesztin konfliktus során mindkét fél részéről láthattunk sajnos - fogalmazott Novák Előd, jelezve, hogy a szembenállás rendezésére pártja az ENSZ által is szorgalmazott kétállami megoldást pártolja.

Arról beszélt, "a soha nem látott pusztulást hozó harmadik világháború felé tartunk", ezt pedig meg kell akadályozni.

A Mi Hazánk politikusa kijelentette, a szomszédunkban zajló háború miatt is fontos volna, hogy honvédjeink "ne a világ másik részén, hanem gyorsan mozgósíthatóan, hazánk biztonságát segítsék".

Magyarország számára a legnagyobb biztonsági kihívást 2014-2015 óta Ukrajna jelenti, amely az elmúlt évek során egyre inkább korlátozta a kárpátaljai magyar nemzetrész jogait. Elnyomták, megfélemlítették a magyar közösséget - fogalmazott a politikus, aki szerint "fennáll a veszély, hogy Ukrajna fennmaradása esetén a Nyugat által felfegyverzett ukrán haderő a kárpátaljai magyarságon és akár Magyarországon vesz elégtételt a háborús kudarc miatt".

A politikus annak a véleményének adott hangot: az is felettébb kérdéses, hogy ebben az esetben szövetségeseink a segítségünkre sietnének-e.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !