Nem fogott kezet, eszméletlenre vertek egy férfi Borsodban

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt. Az elkövetők egy buszmegállóban találkoztak a sértettel, és felháborodtak, hogy nem fogott kezet velük, ezért megütötték, majd a földre került férfit eszméletlenre verték. 

A vádirat szerint a vádlottak egy borsodi település buszmegállójában, azért kezdtek el vitatkozni az ott tartózkodó férfival, mert nem akart velük kezet fogni. Trágár módon szidalmazták, majd egyikük mellkason lökte, míg a másik ököllel fejen ütötte. Az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi a földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet testszerte, illetőleg a fején több alkalommal megrúgták.

Cselekményüknek az vetett végett, hogy egy közelben lakó nő látta az eseményeket, a helyszínre ment és a támadókat ellökdöste a már eszméletlen állapotban lévő sértettől. Az egyik vádlott távozásukat megelőzően még a sértett nadrág zsebéből kivett egy mobiltelefont, majd elfutott.

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett el, azonban a fejre és a mellkasra irányuló támadás alkalmas volt arra, hogy súlyos sérüléseket okozzon.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, az egyik vádlott tekintetében a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésével.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !