Mi Hazánk: legyen szavuk a munkavállalóknak is a bértárgyalások során

A Mi Hazánk Mozgalom azt sürgeti, hogy az érdekképviseletek vonják be a szakszervezeti tagokat is az év végi bértárgyalásokba.

Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének vezetője budapesti sajtótájékoztatóján közölte: évről évre azt tapasztalják, hogy sokszor "magukat az érintetteket nem kérdezik meg erről a témáról" az érdekképviseletek, holott normális esetben a nagy konföderációknak és az ezeket alkotó szakszervezeteknek előbb a saját tagságuk körében kellene felmérniük az igényeket.

Ezért nem is lehet azon csodálkozni, hogy olyan minimálbér-emelés és olyan garantáltbérminimum-emelés várható, ami még arra sem lesz elegendő, hogy az infláció mértékét kövesse - jelentette ki.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a munkavállalók megkérdezése nélkül "ezeknek a tárgyalásoknak olyan túl sok értelmük nincsen", így azon sem lehet csodálkozni, hogy a dolgozók érdektelenséget mutatnak a szakszervezetiség iránt.

Könnyen belátható, hogy ha gyenge a szakszervezetiség, nincsenek szakszervezeti tagok, akkor nincs erős magyar dolgozói érdekképviselet sem - tette hozzá Lantos János. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !