Letartóztatásban a többmilliós lopással gyanúsított dunaújvárosi férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 36 éves, büntetett előéletű dunaújvárosi férfinak, akivel szemben jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló iratok alapján a gyanúsított és 2 társa 2023. május 27-én az éjszakai órákban a sértett veszprémi lakásába annak hátsó kertjéből nyíló ablakon keresztül, az ablak befeszítésével behatolt, ahol kutatást végeztek és a sértett tulajdonát képező érmegyűjteményt, órákat, arany ékszereket eltulajdonították. Ezt követően a gyanúsítottak ismételten megjelentek a fenti, átmenetileg üresen álló családi házban, és további értéktárgyak után kutattak, majd jogtalanul eltulajdonítottak mintegy 700 db arany és ezüstérmét, továbbá nagy értékű karórákat, aranygyűrűket, valamint egyéb értékeket. A gyanúsítottak az eltulajdonított érmék egy részét néhány nappal később Budapesten értékesítették. 

A bűncselekménnyel okozott kár az elsődleges adatok alapján az 5 millió forintot meghaladja. 

Ezen túlmenően a gyanúsított és két társa 2023. május 11-én az éjszakai órákban egy veszprémi cég telephelyére az ablakot befeszítve behatolt abból a célból, hogy a telephely irodájában a páncélszekrényben tárolt pénzt megszerezzék. Az iroda több ajtaját is felfeszítették, kutatást végeztek, azonban a vagyontárgyat nem tudtak megszerezni. A gyanúsított és társai szándéka a nyomozás eddigi adatai szerint 50 000 forintnál nagyobb vagyoni érték megszerzésére irányult, a cselekménnyel okozott rongálási kár mintegy 300 000 forint.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyére tekintettel, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében látta indokoltnak.

A végzés véglegessé vált.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !