Kádba fojtották a porcsalmai nyugdíjast, hogy megszerezzék a pénzét

Húsz-húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán, nem jogerősen azt a két férfit, aki tavaly februárban vízbe fojtott egy idős embert a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Porcsalmán - közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlottak megállapodtak abban, hogy altatót kevernek az idős férfi borába és megitatják vele, majd ellopják a nyugdíját és a vagyontárgyait.

A két férfi porrá zúzott altatóval elkábította az áldozatot a saját házában, ezután elkezdték átkutatni a lakást.

Az ittas és bódult sértett azonban nem sokkal később magához tért, és felelősségre vonta őket, ekkor a támadók a fürdőszobába vonszolták, és ott a vízzel teli fürdőkádba fojtották.

Miután az áldozat megfulladt, a vádlottak 290 ezer forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről.

Az elkövetőket nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Nyíregyházi Törvényszék.

Az ítélet nem jogerős; az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, az elsőrendű vádlott védője eltérő tényállás és jogi minősítés megállapításáért, a másodrendű vádlott védője pedig elsősorban felmentésért fellebbezett.

A közlemény szerint a jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fogja meghozni. A vádlottak a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban maradnak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !