Ittasan okozott súlyos balesetet a mikepércsi férfi

A Debreceni Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki főútvonalon haladva nekiütközött egy autóbusznak.

A vádirat szerint a vádlott Debrecen felől Mikepércs irányába közlekedett a 47-es számú főúton úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott és a biztonsági övét sem használta.

A baleset helyén és időpontjában éjszakai, közvilágítás nélküli látási viszonyok voltak, időjárási körülmények nem nehezítették a közlekedést.

A férfi ittassága és nagyfokú figyelmetlensége miatt áttért a szemközti forgalmi sávba és ott az autó elejével nekiütközött a szabályosan közlekedő autóbusznak, amelyen több utas tartózkodott. Az ütközés következtében a vádlott járműve megpördült és a földes-füves útpadkára sodródva állt meg.

Az ütközés következtében az autóbusz egyik utasa 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlottnak súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek.

A vádlott többszörös KRESZ szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és keletkezett a sértett sérülése.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !