Ittas utas támadt a buszsofőrre (videó)

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a Sülysáp és Tóalmás között közlekedő autóbusz vezetőjét bántalmazta, mert az nem engedte tovább utazni.

A vádirat szerint az elkövető és két vele utazó személy már úgy szállt fel a menetrend szerinti autóbuszra, hogy előzőleg együtt alkoholt fogyasztottak.

A busz hátsó részében foglaltak helyet, ahol tovább italoztak illetve hangosan beszéltek, amivel a többi utast zavarták.

A járat vezetője felszólította a vádlottat és a vele utazó nőt és férfit, hogy fejezzék be az italozást. Erre az elkövető előre kiabált neki, hogy "szájba lesz vágva". Ezután a sofőr közölte a három személlyel, hogy a következő megállóban le kell szállniuk.

Kókán a községházánál lévő megállóban azután a vádlott és nőismerőse le is szállt, de a harmadik személy a busz elejébe rohant felindulva. Mivel Tóalmásig vettek eredetileg jegyet, követelte, hogy fizesse vissza a buszvezető a fennmaradó összeget. Eközben a vádlott a busz nyitott első ajtaján lendületesen visszalépett a járműre és dulakodásba keveredett a sofőrrel, annak során többször is megütve őt.

Az elkövető cselekményének a vele utazó, reklamáló férfi vetett végül véget, letaszigálva őt a buszról.

Az autóbusz vezetőjének a dulakodás következtében könnyű sérülése keletkezett. 

Nagykátai Járási Ügyészség az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !