Ítéletet hozott a bíróság a fiatalkorú borsodi szexuális ragadozó ügyében

Előkészítő ülésen hozott ítéletet az Ózdi Járásbíróság annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki a bíróság által megállapított tényállás szerint 2022 áprilisában hátulról átkarolva magához szorította a sértettet és – azért, hogy vele akarata ellenére szexuális cselekményt végezzen – nadrágon keresztül megfogta annak nemi szervét. A sértett védekezés közben előre esett, ekkor a terhelt elfutott a helyszínről.

A vádlott néhány hét elteltével egy másik sértettet karolt át az utcán, saját nemi szervét hátulról a nő ruházatához érintette és aktust imitáló mozdulatokat tett. E cselekményét 2023 februárjában lényegében megismételte, de ekkor áldozatát a földre is rántotta, ráfeküdt, csókolgatni kezdte és megpróbálta nadrágját lehúzni. A lány sikítására a terhelt elszaladt.  

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság szexuális erőszak bűntette miatt mondta ki bűnösnek és 3 év 3 hónap, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !