IMF: még mindig van tennivalója Ukrajnának

Az ukrán hatóságok jelentős előrehaladást értek el a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött kiterjesztett finanszírozási program keretében vállalt kötelezettségeik teljesítésében, de még mindig van tennivaló – közölte Gavin Gray, az IMF ukrajnai missziójának vezetője az NV Business ukrán kiadványnak adott interjújában, melyet a Kárpát.in.ua szemlézett.

„A szerkezeti reformokkal kapcsolatban. A július végéig elfogadandó vagyonnyilatkozatról szóló törvényt már elfogadták. Ha már a költségvetési törvénykönyvről beszélünk, amely a középtávú költségvetési tervezést nyitja meg, akkor azt is meg szeretném jegyezni, hogy visszatértünk a háború előtti adózási rendszerhez, amely az egyszerűsített forma. Ezt nagyon jelentős eredménynek tartjuk.” - mondta Gray.

Az ukrajnai IMF-misszióvezető szerint a következő kérdések maradnak: először is el kell fogadni a gázszállítási rendszer új alapszabályát, másodszor, az iparűzési adóellenőrzés kérdése továbbra is jogszabályi megoldásra vár, harmadszor, az ukrán hatóságoknak ki kell dolgozniuk egy koncepcionális megjegyzést az 5-7-9 néven ismert kedvezményes hitelezési programról, amelyben fel kell vázolni a program nyomon követésének javítását és a végrehajtásból adódó negatív következmények megelőzését a pénzügyi szektorban. Ez a lépés is függőben van – tette hozzá.

„Negyedszer, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemről szóló törvény módosításai keretében vállalt kötelezettségek teljesítésével számolunk. Meg kell oldani a közszereplő személyek vagyonbevallásának kérdését is” – tette hozzá Gavin Gray.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !