Halálos baleset - Egy jogosítvánnyal soha nem rendelkező férfi elütött egy gyalogost, majd a sorsára hagyta

Egy 39 éves jászkarajenői férfi személyautóval közlekedett Tiszajenő irányából Jászkarajenő felé egy közvilágítás nélküli szakaszon. Az úttesten, a gépkocsivezetővel szemben egy férfi kerékpárt tolt. A járművezető figyelmetlensége miatt későn, féktávolságon belül vette észre a gyalogost, és elütötte. A sofőr kiszállt ugyan a járműből, de rövid időn belül elhagyta a helyszínt úgy, hogy nem győződött meg a balesetet szenvedett férfi állapotáról, nem nyújtott neki segítséget, és sem a mentőszolgálatot, sem a rendőrséget nem értesítette a történtekről - közölte a rendőrség.

A balesetet okozó úgy hajtott el, hogy leesett az autó rendszámtáblája. A helyszínre érkező rendőrök ez alapján azonosították a gépkocsi tulajdonosát, majd megállapították, hogy ki vezette a járművet. A rendőrök azonban hiába keresték a feltételezett elkövetőt, sehol sem találták, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A tettest – akinek egyébként soha nem volt vezetői engedélye – később elfogták és előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozás vétség miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd a bíróság letartóztatta.

A nyomozók befejezték a bűnügy vizsgálatát, és az iratokat megküldték az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !