Fogva tartotta volt élettársát és öt gyermekét a börtönből szabadult baranyai férfi

Vádat emelt a Siklósi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki börtönből való szabadulása után volt élettársát és gyermekeit féltékenységből fogva tartotta 2022 nyarán.

A Baranya Vármegyei Főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a férfi 11 évig élt a nővel élettársi kapcsolatban, öt közös gyermekük született. Már kapcsolatuk fennállása alatt is többször bántalmazta a férfi az élettársát, vele szemben agresszív magatartást tanúsított.

A vádlott 2018-ban börtönbe került, ekkor a sértett a gyermekeivel együtt elköltözött és a vádlottal megszakította a kapcsolatot.

Szabadulását követően - 2021-ben - a nő már új párkapcsolatban élt, azonban 2022 nyarán e kapcsolata megszakadt és korábbi élettársával megállapodtak abban, hogy a gyermekeikre tekintettel rendezik viszonyukat és újra összeköltöznek.

Néhány hét után azonban a nő ismét elköltözött gyermekeivel, amibe a vádlott nem tudott belenyugodni.

A férfi 2022 június végén két ismerősével a hajnali órákban megjelent a nő lakásánál, az alvó nőt és a gyerekeket felébresztette, majd egy késsel levágott egy darabot a nő hajából és megfenyegette: ha nem utazik el vele, úgy a gyermekeivel együtt meg fogja ölni.

A nő a fenyegetés és bántalmazás hatására beszállt gyermekeivel a vádlott autójába, majd Budapestre utazott vele, ahol egy munkásszállóra költöztek.

A férfi a nőt félelemben tartotta, azzal fenyegette, hogy gyermekeit elveszi, ezzel kényszerítette maradásra. Az anya a lakást csak a vádlottal, illetve úgy hagyhatta el, ha az egyik gyerek a férfinél marad.

Július elején azonban a nő elhatározta, hogy segítséget kér, majd azzal az ürüggyel, hogy boltba megy, bement a legközelebbi rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

A férfit - aki jelenleg más ügy miatt jogerős szabadságvesztését tölti - felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése miatt vádolta meg a Siklósi Járási Ügyészség - olvasható a vádhatóság közleményében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !