Eltitkolt terhessége után megszülte, majd megölte gyermekét egy nyíregyházi nő

Nem jogerősen tizenhárom év fegyházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy nőt, aki eltitkolt terhessége után megszülte, majd megölte gyermekét Nyíregyházán.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádlottat 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, a nő feltételes szabadságra sem bocsátható.

Az ítéleti tényállás szerint 2016. május 30-án a nyíregyházi kórház egyik nőgyógyásza tett bejelentést a rendőrségen, miszerint egyik betege - a vádlott - az általa elvégzett vizsgálat szerint nem sokkal korábban szült, ezt azonban az asszony tagadta.

Az ügyben elrendelt rendőrségi nyomozást 2017 májusában megszüntették, mert nem lehetett megállapítani, hogy a magzat élve vagy halva született, ezért a bűncselekmény elkövetése nem volt bizonyítható minden kétséget kizáró módon - ismertette a sajtószóvivő.

Közölte, a vádlott később ismét teherbe esett, ami egy 2020. október 27-én végzett nőgyógyászati vizsgálaton derült ki, várandósságáról viszont senkinek nem szólt. Az asszony, miután 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, a nyíregyházi Bujtosi-tóhoz ment, majd egy bokros, ligetes területen elbújt, és megszülte kisfiát.

Az élve született gyermeket anyja ismeretlen módon és helyen megölte, holttestét pedig elrejtette. A szülés helyén hagyott méhlepényre és a köldökzsinórra járókelők bukkantak rá, ők értesítették a rendőrséget - közölte Resán Dalma.

Az újszülött holttestét az eljárás során nem találták meg - tette hozzá.

A szóvivő megjegyezte, a nyomozás megállapította, hogy a megtalált méhlepényből vett DNS megegyezik a korábbi rendőrségi nyomozás során a vádlottól vett DNS-mintával, vagyis az újszülött az asszony gyermeke volt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész hosszabb időtartamú büntetés kiszabásáért fellebbezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !