Elítélték a férfit, aki kábítószert adott el az ablakon kizuhant fiatal fiú társaságának

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki társával 2020 májusában kábítószert adott el egy fiatalokból álló társaságnak, amelynek egyik tagja még aznap éjszaka kizuhant egy I. kerületi lakás ablakán. A bíróság a vádlottakat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, az ügyészség azonban végrehajtandó börtönbüntetésért fellebbezett.

A vádirat szerint egy 25 és egy 28 éves férfi 2020 márciusa és májusa között egymást segítve kábítószert értékesítettek kábítószer-fogyasztóknak. A drogokat a fiatalabb vádlott szerezte be, majd a társa adta át a vevőknek a személyes találkozók során, és ezekről az ügyletekről feljegyzéseket is készített. A vételárral a dílerek utólag számoltak el egymás között.

A kábítószer-kereskedői tevékenységük keretében az idősebbik elkövető 2020. május 9-én, a VIII. kerület, Kálvária téren marihuánát, amfetamint és LSD-t adott át egy fiatalokból álló társaság egyik tagjának, aki a tiltott szerekért 20.000 forintot fizetett. A társaság még aznap éjszaka egy I. kerületi lakásban szórakozott, amelynek során az egyik fiatal kizuhant a lakás ablakán és később a kórházban életét vesztette.

A nyomozók a kábítószert átadó vádlott elfogásakor annak VIII. kerületi, majd a társa IX. kerületi lakásában kábítószereket, valamint nagy mennyiségű, kábítószer csomagolásához használt műanyag tasakot, és digitális mérleget találtak.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta.

A bíróság egyiküket 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, társát 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását szintén felfüggesztette 4 év próbaidőre.

Az ítélet ellen az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett. A fellebbezést a Fővárosi Főügyészség fenntartotta, és az ügy iratait továbbította a Fővárosi Törvényszékre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !