Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat két férfi ellen, akik viperával és ököllel bántalmaztak egy embert

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik hajnalban teleszkópos bottal és ököllel támadtak a sértettre.

A vádirat szerint a vádlottak barátok, mindketten Püspökladányban élnek. Hajnalban, az idősebb vádlott egy éjjel-nappal üzemelő élelmiszerüzletbe ment vásárolni, ekkor a sértett és barátai az üzlet közelében tartózkodtak és alkoholt fogyasztottak.

A vásárlást követően az idősebb férfi az autójához ment, azonban követte őt az ittas sértett és egy korábbi konfliktus miatt belekötött haragosába, szidalmazta és verekedni akart, azonban az idősebb vádlott elment a helyszínről. Otthonából azonban felhívta a fiatalabb vádlottat és megkérte arra, hogy menjen el hozzájuk, igyanak együtt.

A sértett viselkedésén feldühödött idősebb férfi a közös italozás közben megkérte társát, hogy keressék meg a sértettet. A fiatalabb férfi ebbe beleegyezett. Rövid idő elteltével megtalálták az egyik útkereszteződésben gyalogoló sértettet, odamentek hozzá, és az idősebb elkövető szó nélkül egy teleszkópos fém rúddal a sértett fejére ütött, aki ennek következtében az árokba esett. Ezután mindketten rátámadtak a sértettre, egyikük viperával ütötte, majd mindketten kézzel ütlegelték és többször bele is rúgtak a földön fekvő férfiba. A vádlottak folyamatosan, 2-3 percen keresztül ütötték és rúgták a sértettet, majd eltávoztak a helyszínről.

A sértett a vádlottak bántalmazása következtében életveszélyes sérülést szenvedett. 

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott. 

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak ellen a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék mindkét vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától. A törvényi feltételek fennállása esetén a főügyészség indítványt tett arra is, hogy előkészítő ülésen a törvényszék az idősebb vádlottat 5 év börtönbüntetésre ítélje és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg a fiatalabb vádlottat 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés tartamát 5 évben határozza meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !