Élettársa fiát hibáztatta a szakításért, a férfi dühében megverte a 16 éves fiút

A Komáromi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki élettársának 16 éves fiát bántalmazta. A bíróság a vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül 2 év 8 hónap fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért, az ügyészség az erőszakos többszörös visszaesői minősítés megállapítása végett jelentett be fellebbezést. 

A megállapított tényállás szerint a férfi és a nő élettársi kapcsolata megszakadt és a vádlott 2021. július elején végleg elköltözött a kisigmándi ingatlanból. A férfi 2021. július 15-én visszatért a lakáshoz, hogy visszakérje a mobiltelefonját a nő 16 éves fiától.

A vádlott a ház nyitott ajtaján keresztül a lakásba ment, majd a nappaliban találkozott a sértettel, akivel rögtön összeveszett, mivel a sértettet hibáztatta az édesanyjával való kapcsolatának megszakadásáért. A férfi dühében háromszor megütötte a sértett fejét, majd a homlokán lefejelte, melynek következtében a fiú a szobában lévő ágyra esett. A sértett ezt követően a támadót ellökte magától és távozott az ingatlanból. A bántalmazás miatt a fiúnak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !