Egy fiatal férfi barátja autójában menet közben berántotta a kéziféket, fának csapódtak (videó)

A Budakörnyéki Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást az ellen a fiatal férfi ellen, aki barátja autójában utazva berántotta a kéziféket, amelynek következtében a kocsival egy fának csapódtak.

A húszas éveiben járó fiatal a vád szerint barátja autójában utazott a vezető melletti ülésen, mögöttük egy lány ült. Az autó vezetőjével éppen azt tesztelték, hogy a kocsi átalakított futóműve hogyan viselkedik a használatban. A lány a hátsó ülésről mobiltelefonjával vette az utat. Az előzetes megbeszélés alapján azt is tesztelni kívánták, hogyan változik meg az autó irányítása és stabilitása, ha menet közben berántják a kéziféket.

Vác Deákvár és Máriaudvar közötti részén haladva az elkövető utas hirtelen - ekkor előzetes figyelmeztetés nélkül - berántotta a kéziféket. A jármű a blokkoló fék hatására elveszítette stabilitását, balra letért az útról és egy fának csapódott. Szerencsére a balesetben senki nem sérült meg.

A féket berántó fiatal cselekménye közlekedés biztonsága elleni bűntett megállapítására alkalmas.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben - figyelemmel az ügy és az elkövető összes személyi körülményére - a férfival szemben 2 év időtartamban feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

Amennyiben az ügyészség által meghatározott 2 év eredményesen telik el és az elkövetővel szemben újabb eljárás sem indul, akkor az eljárás megszüntető.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !