Egy budapesti iskola előtti villamosmegállóban bántalmaztak két kiskorú fiút

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy fiatalkorú és felnőtt társa ellen, akik egy iskola előtti villamosmegállóban bántalmaztak két fiút, egyiküket súlyosabban.

A vádirat szerint egy X. kerületi középiskola előtti villamosmegállóban egy 18 éves férfi - az egyik vádlott -  hangosan veszekedett kiskorú barátnőjével. Erre felfigyelt két kiskorú fiú. Miután a lány elhagyta a helyszínt, a férfi beszállt az autójába, majd rákiabált a fiúkra, hogy miért nézik. A fiúk azt válaszolták, hogy a férfinak nem kellene a magánügyeit az utcán intéznie, illetve csúnyán beszélnie egy nővel, mire a vádlott kiugrott az autójából, a sértettekhez lépett, velük kiabálni, majd dulakodni kezdett. A férfi mindkét fiút bántalmazta, az egyikük el is esett. A támadásba bekapcsolódott a férfi 16 éves barátja, aki szintén a megállóban várakozott és látta, mi történik. A fiatalkorú vádlott mindkét fiút, köztük a már a földön fekvőt is bántalmazta.

Az elkövetők garázda jellegű támadása folytán az egyik fiú könnyebb, a másik súlyosabb sérüléseket szenvedett, azonban utóbbi sértettnél reális eséllyel alakulhatott volna ki életveszélyes állapot.

A Fővárosi Főügyészség a büntetlen előéletű vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolja, és velük szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogháza és börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A főügyészség emellett indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, miszerint a fiatalkorú a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt  áll.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !