Égő cigarettacsikkel gyújtotta fel az önkényesen elfoglalt kállói házat egy hajléktalan

A hajléktalan életmódot folytató vádlott egy általa korábban önkényesen elfoglalt lakóházat gyújtott fel egy égő cigarettacsikkel, amely a tűz következtében teljesen megsemmisült. A rongálással okozott kár 4 millió forint.

A Pásztói Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott az általa már több napja önkényesen használt egyik lakatlan kállói ingatlan területére bement, ahol a házban a helyiségben lévő kanapét egy égő cigarettacsikkel felgyújtotta. A kialakult tűz az ingatlan további részére átterjedt és a 70 m2 nagyságú családi ház a benne lévő bútorokkal és egyéb berendezési és felszerelési tárgyakkal együtt teljesen megsemmisült.

A Pásztói Járásbíróság a vádlottat rongálás bűntette – és az általa korábban elkövetett garázdaság vétsége, testi sértés vétsége és lopás vétsége – miatt halmazati büntetésként 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 év időtartamban a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A bíróság a rongálással okozott 4 millió forint kár megtérítésére is kötelezte a vádlottat.

A bíróság döntése jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !