Csitítani próbálta a verekedőket, életveszélyes ütést kapott egy férfi Budapesten (videó)

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival szemben, aki egy belvárosi bisztrónál szóváltásba került egy társasággal, amelynek egyik tagjával verekedett. A társaságból egy másik férfi csitítani próbálta a verekedőket, a vádlott azonban őt is megütötte, amelynek következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádirat szerint a férfi reggel az ismerőseivel egy VII. kerületi bisztróban szórakozott. A teraszon italozott a sértett is, és a társaságának tagjai már erősen ittas állapotban voltak. A szórakozóhely alkalmazottai záráshoz készülődtek, ezért megkérték a vendégeket, hogy távozzanak. A sértett és két - jelenleg ismeretlen - társa azonban figyelmen kívül hagyva a kérést tovább italozott.

A vádlott az alkalmazottnak segíteni akart, ezért ő is felszólította a társaságot, hogy hagyják el a szórakozóhelyet. A sértett és társai nem akartak távozni, ezért hangos szóváltás alakult ki köztük. A szóváltáskor a sértett társa megütötte a férfit, aki bement a bisztróba, majd a verekedésre felkészülve visszament a sértetti társasághoz.

A teraszra visszatérő elkövető megindult az őt megütő férfi felé, aki ekkor ismét megütötte. A sértett és egy másik férfi próbálta nyugtatni a feleket, de ők folytatták a dulakodást. A verekedést kezdeményező férfi megütötte és megrúgta a vádlottat, aki visszarúgott, két kézzel ellökte magától a másik verekedőt, aki elesett. A vádlott agresszívan megindult a földön fekvő férfi felé, de a társaság egyik tagja elé állt, hogy a további bántalmazást megakadályozza, a vádlott azonban őt is megütötte. Ekkor a vádlott hirtelen, az éppen mellettük álló sértett felé fordult, és minden közvetlen ok nélkül őt is fejen ütötte. A váratlan ütés hatására a sértett tompítás nélkül, nagy erővel, arccal előre a földre esett. A férfi visszament magatehetetlenül fekvő sértetthez, és a lábánál fogva a szomszédos vendéglátóhely elé húzta, miközben folyamatosan azt kiabálta, hogy takarodjanak.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A másik - jelenleg ismeretlen - verekedővel szemben garázdaság miatt folytatott nyomozást a nyomozó hatóság elkülönítette.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !